sobota, 10 czerwca 2017
Coleslaw. Sałatka-klasyk amerykańskiej kuchni
›
Szukając przepisu na coleslaw znalazłam dziesiątki różnych wersji - jest coleslaw z modrej kapusty, bez majonezu, z majonezem, azjatycki c...
3 komentarze:
piątek, 9 czerwca 2017
Ogórki małosolne
›
Czym byłoby lato bez ogórków małosolnych. Co prawda do lata jeszcze chwila, ale początek czerwca to już chwila by zacząć nastawiać w słoika...
czwartek, 8 czerwca 2017
Ciasto naleśnikowiec z truskawkami i cynamonową kruszonką - ekspresowe ciasto
›
Najszybsze i chyba jedno z najprostszych ciast jakie kiedykolwiek piekłam. W domowym notatniku mojej mamy jest niemal tak samo ubrudzone jak...
4 komentarze:
czwartek, 25 maja 2017
Kotleciki z kaszy kuskus
›
Jeśli szukasz szybkiego sposobu na urozmaicenie dodatków do leczo z warzyw albo mięsnych gulaszy, czy po prostu szukasz prostej w przygotow...
sobota, 20 maja 2017
Tadżin z indyka z oliwkami i rodzynkami
›
Tadżin to bardzo charakterystyczny rodzaj naczynia używanego w kuchni Maghrebu. Dzięki stożkowatemu kształtowi i temu, że wykonany jest z gl...
czwartek, 18 maja 2017
Grillowana pierś z kurczaka marynowana w musztardzie francuskiej
›
Jak mówi jedna z reklam - Polacy kochają grilla. I nie ma co się dziwić, bo wiosna i lato bywają kapryśne, więc cieszymy się z każdej możli...
2 komentarze:
wtorek, 16 maja 2017
Krem z białych szparagów z koperkową śmietaną
›
Sezon szparagowy jest tak krótki, że trzeba czerpać z niego pełnymi garściami. Osobiście jestem wielką miłośniczką białych szparagów. Zielon...
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer