wtorek, 31 marca 2015

Sos tatarski

Wielkanoc już za rogiem, zatem to ostatni moment na wybór świątecznych potraw :)

Na pierwszy rzut idzie sos tatarski, nieodłączny towarzysz pasztetu. Z tym pasztetem to taki pasztet, że ostateczny przepis jest na oko i co roku wychodzi inny :) Ale za to sos co roku ma ten sam smak :)

Przepis:
  • 1 słoik marynowanych grzybów w occie (słoik ok. 300 ml)
  • 8 ogórków konserwowych
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 4 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Ogórki i grzyby pokrój w drobną kostkę. To samo zrób z ugotowanymi na twardo jajkami. Przełóż składniki do miski, dopraw solą i pieprzem. Dodaj musztardy oraz majonezu. Wymieszaj dokładnie.

Sos powinien się przegryźć przez minimum noc, dlatego też w tej chwili będzie wydawał Ci się niedoprawiony. Jeśli będzie brakowało smaku na następny dzień, wówczas dopraw dodatkowo.


Smacznego!


Wielkanocne Smaki - edycja V Wegetariańska Wielkanoc 2015 ALE JAJA!
Domowy Wyrób

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz